Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenOVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

eHealth

Een eHealth behandeling is een online behandeling die op zichzelf kan staan, maar ook als aanvulling op een reeds ingezette behandeling.

De voordelen van een eHealth behandeling zijn:

  1. Zelf bepalen waar en wanneer u aan uw persoonlijke ontwikkeling werkt.
  2. eHealth via een eHealthplatform is gebruiksvriendelijk.
  3. U kunt tussen uw afspraken door contact met uw behandelaar hebben.
  4. Het eHealthplatform biedt concrete handvatten om u te helpen bij moeilijke momenten.
  5. Alle informatie en oefeningen kunt u later weer teruglezen.

Er zijn modules en diverse tools voor verschillende klachten en behandelmethoden. Bij het intakegesprek met uw psycholoog wordt bekeken of een internetbehandeling ook een onderdeel van uw behandeling kan uitmaken. Door buiten de sessies om zelf actief met uw klachten en therapie bezig te zijn, gaat u uw klachten beter begrijpen. U houdt zo meer de regie over het behandelproces en u leert net zo veel vaardigheden om met uw klachten om te gaan als tijdens alleen face-to-face sessies. Deze digitale interactieve methode maakt de behandeling flexibel, toegankelijk en effectief. Ook kan het prettiger zijn om de behandeling vanuit het comfort en de veiligheid van uw eigen huis te doen.

We richten samen de eHealth in met gerichte oefeningen via apps en modules die u thuis, op uw computer, tablet of smartphone gaat uitvoeren. Denkt u hierbij aan de uitleg van uw klachten, oefeningen, een dagboek bijhouden, tips en informatie. U krijgt hiervoor een beveiligd account via ons eHealthplatform Minddistrict.

U krijgt dus huiswerk mee. Uw behandelaar geeft u in de modules ook feedback, zodat zowel u als de behandelaar bij de volgende afspraak alweer een paar stappen verder bent. Dit betekent dat u naast u ‘live’ gesprekken ook digitale begeleiding kunt krijgen. Dit noemen we een ‘blended-behandeling’.

Wat is eHealth? Animatie