Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenOVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

Behandelvormen

De behandelvorm is de manier waarop we met u of uw kind de gekozen behandelmethoden gaan aanbieden

Dat kunnen individuele gesprekken zijn, de ‘face-to-face‘ contacten. Daarbij hebben we gemerkt dan mensen makkelijker praten als we samen wandelen in de prachtige natuur rond Havelte. Dat zijn de wandelsessies.

Naarmate de behandeling vordert kan het zijn dat sommige vaardigheden veel beter in een groep kunnen worden geleerd. Denk aan het leren richten van je aandacht (mindfulness training), of het leren omgaan met anderen. Maar ook het zoeken naar jouw richting in je leven, het tevreden zijn met jezelf zijn typische vaardigheden die zich geweldig ontplooien in een groep. Kijk maar eens bij de groepssessies. Daar staan de groepstherapieën die gedurende een kalenderjaar één of meermalen worden aangeboden. In de agenda is te lezen welke groepssessies staan gepland en via de aanmeldknop kan nu al worden aangemeld.

Heel vaak worden gerichte oefeningen aangeboden binnen de gekozen behandelmethode. Wij gebruiken daarvoor het eHealthplatform Minddistrict. U kunt dan zelf bepalen waar en wanneer u de oefeningen doet. U wordt er op een vriendelijke manier aan herinnerd dat u nog een dagboekaantekening mag maken of dat er nog een sessie open staat. Zo blijft u ook tussen de sessies door actief bezig met het toegroeien naar uw wensen en dromen.

Tot de eHealth behoren ook de videogesprekken die met de behandelaar kunnen worden gevoerd. Voor het geval er een lockdown is of u tijdelijk verhinderd bent om op de face-to-face contacten te koimen.