Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenOVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

Behandeling in de natuur

De behandeling in de natuur!
Mike van As, GZ-psycholoog en geregistreerd Buitenpsycholoog, geeft de behandeling zoveel mogelijk in de natuur. Daar worden dezelfde therapieën gegeven als in de praktijkruimte. Denk hierbij aan Cognitieve Gedragstherapie. Ook EMDR, mindfulness (op Mindfulness gebaseerde Cognitieve therapie/MBCT), positieve psychologie, schematherapie en IPT (Inter Persoonlijke Therapie) worden toegepast. Vaak vindt er een afwisseling plaats van behandelmethode. Het gaat erom wat u het prettigst vindt en wat het beste past. Kijk voor meer informatie bij Behandelmethoden.
Behalve de intake en de afsluiting, vindt de therapie in de fraaie natuur van zuidwest Drenthe plaats. 

Meestal worden de behandelsessies vooruit gepland. U kunt de data terugvinden in de Praktijkportal én u krijgt drie dagen vooraf per email een herinnering aan uw afspraak.
De gesprekken kunnen live zijn (face-to-face), maar ook digitaal via Minddistrict, dus online plaatsvinden! U krijgt informatie en opdrachten waarmee u thuis verder aan de slag kan. In onze eHealth-modules (zie Behandelmethoden) krijgt u online feedback van uw behandelaar, zodat u ook tussen de gesprekken door kunt blijven werken aan uw behandeldoelen.
Het is onze ervaring dat wanneer u tussen de sessies door actief blijft met de opdrachten, er daadwerkelijk iets verandert in uw denken en gedrag. Oefening baart echt kunst.

We staan altijd in contact met de wereld om ons heen. Uw klachten of problemen kunnen dan ook van invloed zijn op een partner of gezin. Tevens kennen zij u waarschijnlijk het best waardoor zij waardevolle aanvullingen kunnen hebben voor uw behandeling. Zodoende kan het prettig zijn uw partner of als u thuiswonend bent een ouder, een keer mee te nemen naar een gesprek. Dat mag ook een vriend of vriendin zijn. Als u tijdens de therapie merkt dat het voor uw behandeling van belang is een persoon uit uw omgeving mee te nemen naar een gesprek, bespreek dit dan met uw psycholoog.

Evaluatiemomenten
Regelmatig kijken we hoe het gaat. Kunt u alweer meer genieten van de kleine dingen in het leven? Hoort u de vogels weer fluiten, staat u met meer energie op en/of geniet u meer van uw eten, uw gezin en gaat het slapen beter e.d.? Kortom: zitten we nog op het goede spoor om uw behandeldoelen te halen? Vindt u de behandeling prettig en zinvol? En lukt het om thuis te oefenen? Iedere sessie staan we hier kort bij stil.
Na ongeveer vijf behandelsessies kijken we wat uitgebreider bij stil staan. Zijn we met elkaar op de goede weg? Of moeten de doelen of misschien wel de hele behandeling worden bijgesteld?