Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenSamenwerking overige vaktherapeuten

Mesologie

Op het Gezondheidsplein waar wij zijn gevestigd werkt ook Ela ter Veld, mesologe.
Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire(alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen. Tevens is deze geneeswijze gericht op de individuele benadering van de patiënt en op de zelfgenezende kracht van het organisme.

Lees meer

Cranio sacraaltherapie

CranioSacraal Therapie is een zachte manuele therapie. Het doel is ontspanning te bewerkstelligen in het cranio-sacraal systeem. De praktijk van Ineke Slagter is tegenover Educare gevestigd.

Lees meer

Muziek therapie

MuzieKracht is een muziektherapie praktijk in Havelte, gericht op behandeling van zowel volwassenen als kinderen. MuzieKracht zet bij volwassenen receptieve muziektherapie (in ontspannen staat luisteren naar muziek) in. En bij kinderen wordt er gebruik gemaakt van zowel receptieve muziektherapie als actieve muziektherapie (samen spelen/zingen). Er wordt altijd gewerkt aan doelen (van buiten de muziek) die de cliënt wilt behalen. Denk bijvoorbeeld aan zelfvertrouwen vergroten, verbeterde emotieregulatie, of verandering van gedragspatronen. MuzieKracht wordt gerund door muziektherapeut Tara Boers.

Lees meer

Praktijk voor massagetherapie

In Havelte is Henriëtte Bijker met haar massage praktijk gevestigd. Waar nodig kan bij haar aanvullende massagezorg worden aangevraagd.

Lees meer

Haptotherapie

Op dezelfde locatie als waar wij gevestigd zijn in Havelte, maar ook daarbuiten hebben wij contacten met hapto-therapeuten. De haptotherapeut helpt je om er achter komen wat jouw lichaam jou vertelt. Dit gebeurt door gesprekken, oefeningen en aanrakingen. Haptotherapie kan zo helpen weer bewust te worden van gevoel, weggestopte emoties en blokkades, zodat gevoel, denken en handelen meer in balans komen.
Op onze locatie is mw. ter Brake gevestigd.
Daarnaast werken wij samen met Rita Eises (Dwingeloo) en Nicole Flapper (Meppel)

Lees meer
Lees meer

Klassieke homeopathie

Wanneer cliënten ten aanzien van ondersteunende medicatie liever voor homeopathische middelen kiest, werken wij samen met een in de klassieke homeopathie geschoolde homeopaat in Steenwijk; Corstiaan de Vries.

Lees meer

Stichting Mensenwerk en Gemeenten/WMO

Wij werken samen met welzijn en maatschappelijk werk die in hetzelfde gebouw gevestigd is als het Gezondheidsplein waar we deel van uitmaken. Met name om u weer te activeren of om structuur in uw leven aan te brengen biedt dit veel mogelijkheden. Eventueel via de gemeente kan u op verschillende manieren helpen bij bijvoorbeeld het vinden van werk of andere dagbesteding, vraagstukken rondom uw woonsituatie of financiële vragen. Zo komen wij er samen uit waar u aan kunt kloppen met welke vragen.

Lees meer

Regionaal netwerk

We zijn onderdeel van het regionale netwerk van vrijgevestigde psychologen. Hierin zitten naast  aanbieders van Basis GGZ ook bijvoorbeeld klinisch psychologen, Specialistische GGZ-aanbieders en fysiotherapeuten. Zo zorgen we dat we ‘elkaar kennen’, waardoor we makkelijker kunnen overleggen. En we blijven op de hoogte van nieuwe initiatieven op zowel landelijk als binnen de regio.

Onze samenwerking met huisartsen en POH GGZ is vormgegeven conform de Landelijke samenwerkingsafspraken tussen huisarts, generalistische basis GGz en gespecialiseerde GGz (LGA).
We hebben geregeld Patientenoverleg met huisartsen en psychologen in de regio om u zo de beste mentale zorg op maat te kunnen bieden.