Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenOVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

Compassie, sleutel tot geluk

In deze groepstraining word je stapsgewijs meegenomen om het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen.

Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan geluk. Wanneer was je voor het laatst ontspannen, kalm en tevreden? Wanneer was je voor het laatst langere tijd gelukkig: vrolijk, opgewekt, vitaal?

Veel mensen hebben last van chronische stress. Zij vinden onvoldoende de balans tussen (in)spanning en ontspanning. Wanneer je chronische stress ervaart is het niet alleen moeilijk om gelukkig te zijn, stress is ook een belangrijke oorzaak van burn-out, angst en depressie. Een veelvoorkomende bron van chronische stress ligt in onszelf: we zijn kritisch op onszelf en stellen hoge eisen aan onszelf.

In deze training wordt u stapsgewijs meegenomen om het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan geluk. Door balans te brengen in de verschillende emotiesystemen verandert chronische stress in gezonde stress. Wanneer wij ons kwetsbaar mogen opstellen en niet perfect hoeven te zijn, komt er weer ruimte voor vitaliteit, plezier en spel.

Er zijn negen sessies van twee uur.

Klachten: ervaren van stress in het dagelijks leven, lichte tot milde somberheid, angst en perfectionisme en nooit tevreden zijn over jezelf. Veel piekeren en zorgen maken.
Doelgroep: mensen vanaf 17 jaar met lichte tot milde klachten.

Lees meer