Educare Logo

Centraal telefoonnummer
06-41240680
InloggenOVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

Loslaten

Het programma, Loslaten genaamd, is ontstaan uit het werk van Marjolijn van Dieren. Ze heeft ervaring in het werken met veteranen van het politie en leger. Zij zag na behandeling diepe verandering bij deze mensen ontstaan. Door de samenwerking met Mike van As, GZ psycholoog, kunnen deze mensen met PTSS nu nog beter geholpen worden. Mike neemt daarvoor zijn jarenlange ervaring als therapeut en GZ psycholoog mee buiten de muren van zijn praktijk.

De deelnemers komen samen in een paardenbak, middenin de natuur en in weer en wind. Hier gaan zij in een kleine groep gedurende zestien maanden aan de slag. In deze zestien maanden ondergaan ze een reeks therapeutische sessies en werken ze met de kudde paarden.

Paarden voelen het direct als een mens onder een blokkade, spanning of weggedrukte herinneringen gebukt gaat. Vaak zijn deze herinneringen te heftig om aan te denken. Klachten als depressies, angsten en paniek worden echter juist veroorzaakt door die verborgen emoties. Er zijn veel gesprekken en sessies voor nodig om dit aan te raken. En dan nog wordt er een vaak blokkade opgeworpen. Als het te pijnlijk is, dan stop je het weg en praat je er niet over.. Paarden trappen daar niet in. Zij confronteren, samen met Marjolijn, de deelnemers onverbiddelijk met dat oude zeer. Pijn, boosheid en verdriet mogen bestaan. Pas als je dat erkent, dan kan er écht worden verwerkt. Bij de behandeling worden ook partners en gezin bij betrokken.

Lees de brochure